Dunning Kruger effekten och får en misslyckas?

Som frågan lyder… Får en misslyckas emellanåt och ha en dålig dag? Hur har du gjort/tänkt när du känner att du inte presterat bra nog i förhållande till andra? Hur går du vidare? Vet var jag befinner mig på skalan enligt nedan för tillfället.  Jag upplever också att skalan kan ”gå om” i olika varv. Känner ni själva igen er i att ”ha vandrat” utmed linjen enligt Dunning-Kruger effekten?

Idag presterade jag inte gott nog. Visst känns det och det är väl kanske det som också är meningen?! Att känna att nej det här duger inte. Kom igen! Bättre kan du!! Det är lätt hänt att gå ner sig och bryta ihop och det är väl okej en liten stund… Men sedan så får en faktiskt ta ett allvarligt snack med sig själv (eller med en supportande vän), bättra sig och komma igen! Och med erfarenheten i ryggen göra så en inte behöver hamna i samma grop igen.

Jag vet vad jag behöver göra och tja med rätt fokus så kommer jag snabbt hitta rätt spår igen. Det jag inte presterat gott nog är lite som det är, och går inte att göra ogjort. Ohh… yes det känns inte bra och skapar känslor av olika slag. Andaas, analysera, bemöt, åtgärda, gör om gör rätt och släpp. Det får en helt enkelt tugga i sig som en lärdom.

Känner jag mig själv rätt kommer det sista steget ta ett tag, en lite längre stund innan jag verkligen kan släppa, men det kommer. Så nu fortsätta med dagen och ladda om inför morgondagens planer. 🙂

Önskar ALLA en fortsatt fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.