Stolt över bästis Puzzel.

Idag var jag och Puzzel på Stockholms hundmässa i Älvsjö för att vara med i aktivitetsringen.

Jättenöjd över Puzzels agerande. ❤

Och även ok. nöjd med mig själv. Visst hade det kunna gå bättre, men njae samtidigt inte.

Förutsättningarna var att vi inte alls visste vilka moment/övningar/kunskaper vi skulle visa upp. Utan de fick vi reda på i stunden. Inkallning och hälsa fint blev det.

Med tanke på hur länge sedan det var sedan jag tränade Puzzel ihop med ett gäng okända hundar, och för att inte tala om mässmiljön så är jag grymt nöjd! Han var helt fokuserad på mig och brydde sig inte om de andra hundarna när vi körde. Puzzel tjuvstartade liite grand under inkallningen för att springa till mig och jag gillart! 😀 I en annan sinnesstämning hade han helt kunnat strunta i att fokusera på mig (han är grymt förtjust i tjusiga tjejer och det fanns det många av på mässan) men nu valde han att bara vilja springa till mig. 🙂

Hälsa fint är egentligen ingenting jag tränat Puzzel på såsom det gjordes idag (fast jo i form av andra störningar har vi gjort det, även om det var ett tag sedan). En bra övning men tja han ville hälsa när ”figuranten” kom fram… Andra gången gick det vägen. Puzzel gillar oftast att hälsa på främmande, – speciellt om de har godis på sig. Det känner han på låångt håll. Hoppa upp gjorde han inte.

Miljön som var väldigt högljudd och förstås med massa hundar och människor klarade han utmärkt. Kanon! Jag köpte en ny leksak till Puzzel och vi passade på att träna lite freestyle på en liten tom plätt som jag hittade mitt i vimlet. Alert fixade han både backa, stanna, lägg, och mellan innan han fick gå loss på sin nya leksak.

Jag köpte också ett litet längre smalt läderkoppel till Dante som jag ska använda när jag är ute med honom själv och tränar på att vänja sig än mer vid hundar i omgivningar där vi har lite mer yta att spela med. Kände att pistolhaken till det här kopplet var lite lättare och mer ”plastigt” än till de andra jag har. Hoppas det håller.

Trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.