Äntligen!

Tidigt i morse var jag ute och sprang med Puzzel och Dante. Första springturen för Dante, första springturen tillsammans med Dante för Puzzel. 😀

Hur gick det då? Det gick bättre än förväntat och Dante sprang glatt på. Han har massor, mängder med energi. Precis som det ska vara. 🙂 Någon gång i början så ville han bushoppa upp mot mig vid sidan men väldigt snabbt fattade han att jaha… här premieras det ATT jag drar framåt så mycket jag orkar. 😀

IMG_20150522_071804

 

Den här första gången körde vi inte så långt utan sprang på, pausade, sprang lite till, pausade och så sprang vi igen en liten skvätt. Allt för att få en positiv upplevelse  av att hänga med på löpturer.

Det JAG måste bestämma mig för är hur jag vill förmedla skillnaden mellan NU är det superbra att du drar framåt i kopplet OCH nu är det promenad och jag vill INTE att du drar i kopplet.

Med Puzzel har jag gjort så att är selen på och jag ropar ”ska vi köra”  och jag springer då vet han att jag vill han ska dra och när jag börjar gå så är det slakt koppel som gäller igen. Hm. får se hur jag gör med Dante.

Jag märkte direkt att Dante lär sig snabbt och på vägen hem hade han mycket svårare för att inte dra när jag började gå. Var ju superkul att få springa framåt i full fart och dra.

Ut och spring med era dogs vet jag, det är superkul! 😀

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.