Rallylydnadstävling med Tim.

Yes! 😀 Idag var jag vid Märsta brukshundsklubb och tävlade i rallylydnad med Tim. Tim jobbade på bra och vi fick vårt tredje godkända resultat. Så nästa gång startar vi i fortsättningsklassen. 🙂

20140913_104146

Vi fick ihop 88 poäng. (Godkända gränsen är 70 poäng och totalt så kan man få 100 poäng). Med tanke på den månadslånga isoleringen när alla hundarna behandlades för skabb så är jag jättenöjd! Trots att vi inte tränat med störningar i form av andra hundar och människor så gick det ju kanon. Det vi fick avdrag för var bland annat en nos och framförallt skylt 124 (sitt framför, 1, 2, 3 steg bakåt). Jag hade slarvat med att tänka på att vi nyligen tränat på momentet backa rakt bakåt. Där ser det rätt lika ut för Tim i starten av momentet, och det låg färskast i hans minne. Så det blev lite sega sittanden och lite mycket avstånd ifrån mig på grund av osäkerhet hos Tim. Det märktes att Tim blev frustrerad av att inte veta… han skällde till men som tur var så kunde jag peppa och få honom att sluta skälla direkt.

Ståmomentet trodde jag vi skulle kunna få avdrag för men det fick vi okej på. Tim ställde sig bra men kom en bit ifrån mig. (Jag har tränat alldeles för lite på stå). Kommentaren från domaren var: Fin kontakt! 🙂

Det kändes som jag gav Tim rätt ”uppladdning” den här gången. Tim är som en liten studsboll som bara kan explodera i energi. Så jag höll mig i utkanten av tävlingsområdet och körde godissök i träd på några ställen. Och precis innan vi startade fick Tim ligga och tugga på ett gott ben. Sedan ETT inkörningsmoment och så direkt till start.

Jag lyckades hålla mig rätt avslappnad även om det kan bli bättre. Det jag är mest nöjd med med mig själv är uppladdningen jag gjorde, och så dubbelslalom där jag verkligen peppade Tim som på träning när det behövs. Där hade jag nog annars kunnat ”tappa” Tim då publiken och hundarna var närmre med blickarna riktade åt Tims håll.

10632813_759091314147085_9148079069248449540_n

Så här såg banan ut.

Nu är det vila och tidig kväll som gäller. Tack till Märsta brukshundsklubb för en trevligt ordnad tävling. 🙂

Sov gott!

2 reaktioner till “Rallylydnadstävling med Tim.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.