”Smyger” igång jobbet med en fin sprallis.

Ja, nu är det dags att starta upp verksamheten så smått efter jullovet. Avslutade det hela med att vara förkyld i över en vecka, men det har ändå varit en skön och välbehövlig ledighet.

Börjar med att smyga igång det hela genom att passa grannens unga golden över dagen. En härlig sprallig ”liten” dam som gärna vill leka sig genom promenaderna. Funkar sådär med XX-kg som vill bära ens arm, hoppa upp mot ansiktet och jaga fåglar. Tog med klicker, gotta, och en leksaksfluff. Andra promenaden gick det lite lugnare till, även om hon fortfarande fick sina små busryck och fick för sig att studsa och bita bustag i min jacka.

Tosca 2014-01-08

Vi stannade upp det hela och tränade stadga. Sitt och ligg fick det bli. Gick jättebra! Perfekt 😀 Så nu går vi en kort bit lite lugnt med belöning, tränar passivitet med sitt och ligg, går vidare en kort bit.. Istället för min jacka så stoppade jag in leksaksfluffet i hennes mun 😉 Väl hemma hos sig så fick hon söka käk i lägenheten. Nu tror jag hon är hyfsat trött för att jag i lugn och ro själv ska kunna käka hemma hos mig och aktivera Puzzel och Tim en stund. Sedan blir det en tredje (och fjärde) träningsprommis med tjejen. I nuläget vill jag inte släppa in henne till oss. Det skulle bli alltför mycket stojig lek som lätt skulle kunna spåra ur. Min erfarenhet är att unga goldens och whippets inte är den mest optimala kombon. Whippets vill springa och golden vill buffla och brottas. Visst går det att synka ihop, men njae – inte nu.

Ha en fin dag!

Ser fram emot att se er på kommande kurser, för hundprat mm… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.